ÍGY számolunk

Kérjük vegye figyelembe, hogy a nyugdíjkalkuláló számítása kizárólag tájékoztató jellegű.

A kalkuláció során használt paraméterek és feltételek csak néhány meghatározó feltételezést tartalmaznak melyek kizárólag előrejelzésen és becslésen alapulnak és a jövőben változhatnak.

A kalkulátor az alábbi alap-beállításokkal számol: nyugdíjkorhatár 65 év; infláció 4%; reálbéremelkedés 2,5%; reálhozam 2%

A majdani nyugdíjat bármilyen, előzetesen nem prognosztizálható gazdasági folyamat, szabályozási változás, számos egyéb feltétel befolyásolhatja, így az itt kalkulált eredményektől az Ön majdani valós nyugdíja, nyugdíjcélú megtakarítása ezek hatására jelentősen is eltérhet. A kalkuláció nyomán megjelenő információk, adatok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, azok teljességéért, pontosságáért az ÖPOSZ felelősséget nem vállal.
A kalkulált eredmény elérésére vonatkozóan az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) kötelezettséget nem vállal.

Kérjük vegye figyelembe azt is, hogy a különféle nyugdíjkalkulátorok által kimutatott elméleti felhalmozás összege is eltérhet, mivel az alapbeállítások (pl. becsült infláció mértéke) mellett például más-más eredményt adhatnak attól függően is, hogy kalkulálnak-e azzal, hogy Ön esetleg kér rendszeres tagdíj-indexálást, vagy abból indulnak ki, hogy Ön minden évben ugyanazon - akár az infláció által sem befolyásolt - havi összeget szeretne-e pénztári számlájára félretenni.