Béren kívül

Munkáltatói

adóteher

2019-től

Kérjük tekerjen lejjebb

 

A béren kívüli juttatások körében a pénztári megoldások rugalmasságot biztosítanak a munkavállalóknak, hogy a szervezetüknél erre a célra biztosított keretösszeget saját egyedi igényeiknek megfelelően osszák be és használják fel.

Pénztári munkáltatói hozzájárulás és adomány

 • A pénztári munkáltatói hozzájárulás és adomány egyaránt jövedelemként adózik, azaz

  • a munkáltató 21% (2019.07.01. után 19%)

  • a munkavállaló 33,5% adót fizet utána.​

 

A dolgozó adóját a munkáltató a juttatásból vonja le, a pénztártag egyéni számlájára a juttatás nettó értéke kerül.

 

A pénztártag a számára juttatott nettó pénztári juttatás után is igénybe veheti a számára járó 20%, évente akár 150 ezer forint adókedvezményt (ahogy – a megszokottak szerint - egyéni befizetései után is)

Célzott szolgáltatás

 • A pénztári egészség- és nyugdíjpénztári ún. célzott szolgáltatás egyes meghatározott juttatásnak minősül és csak a munkáltató adózik utána. (Kivéve, ha önsegélyező szolgáltatásról van szó)

  • A munkáltató adóterhe 40,71%

  • A pénztártag nem kell, hogy adót fizessen utána (és adókedvezményre sem jogosítja)​

 

A juttatás nem az egyéni számlára, hanem egy elkülönült támogatási alapba/számlára kerül, innen vehető igénybe a támogató által juttatni kívánt szolgáltatás

Kövesse a béren kívüli juttatások között az öngondoskodást és pénztári megoldásokat fókuszba helyező Cafeteria Blogot

 

Átalakul a cafeteria. Hogyan tehetünk mégis az öngondoskodásért?

Pénztári megoldások révén a jövő nyugdíjasa, egészségét karban tartva vághat neki a nyugdíjas éveinek. Mindenki jól jár!  

 

 • Facebook Social Icon

 

ÖPOSZ., Minden jog fenntartva

info@penztar-szovetseg.hu

 

Jogi nyilatkozat: A jelen weboldalon található anyagokat és információkat az ÖPOSZ kizárólag tájékoztatás céljából nyújtja a felhasználóknak. A tartalom előzetes értesítés nélküli megváltoztatásának a jogát fenntartjuk. Az ÖPOSZ nem vállal felelősséget semmiféle, a jelen weboldalon található információk használatából, alkalmazásából vagy a weboldalhoz való hozzáférés hiányából eredő károkért. Az ÖPOSZ továbbá nem vállal felelősséget az adatok, információk pontosságáért vagy teljességéért, ideértve szöveget, grafikát, hivatkozásokat vagy bármilyen egyéb, a weboldalon található tartalmakat. Az ÖPOSZ továbbá nem vállal kötelezettséget a weboldalon található tartalmak frissítésére.