Történet

2017. december - Az ÖPOSZ publikálta munkáltatói véleményfelmérésének eredményeit

2017. november - Kedvezőbb adókulcs jön a béren kívüli juttatásoknál - nagyobb szerepet kaphatnak a pénztári megoldások

2017. november - Stégiai megállapodást kötött az ÖPOSZ és a PRIMUS - Adóelőnyt és piactisztulást hozhat az ÖPOSZ és a PRIMUS kezdeményezése

2017 november - Látványos plusz a pénztáraknál

Nyugdíjtudatosság ma (az ÖPOSZ és az NRC közös kutatása alapján) - galéria

​​​Az ÖPOSZ nyugdíjtudatossági kutatásának eredményei (előadás)

2017. szeptember - A munkavállaló, a munkáltató ás az állam közös felelőssége az előtakarékosság​ - Fókuszban a pénzügyi tudatosság és az Öngondoskodás – Pénztár-konferencia 2017​

2017. augusztus - A tagok egyéni befizetéseié a főszerep a pénztárakban. Tovább növelték vagyonukat az önkéntes pénztárak

2017. május - Nőtt a nyugdíjvagyon, befizetési hullámmal jelezte a tagság az öngondoskodás fontosságát - Csökken a munkáltatói szerepvállalás

2017. február - Rekordösszegű befizetés érkezett a tagoktól - Kiugró, 6 százalék feletti reálhozamot produkáltak az önkéntes nyugdíjkasszák

2017. január - Az önkéntes pénztári tagság a jövő záloga - A VDSZ és az ÖPOSZ együttműködési megállapodása az öngondoskodás fokozása érdekében ​​

2017. január - Kiváló hozamok értek el az ÖPOSZ-os pénztárak - Tovább gyarapodott a pénztártagok vagyona

2017. január - Idén is érdemes számolni az önkéntes pénztárakkal - Örülhetnek a pénztártagok: a vártnál kedvezőbb adózással köszöntött be az újév

2016. december - ​Év végi befizetési rekordra számít a szektor - Kiemelkedő hozamok, elégedett pénztártagok

​​

2016. november - Népszerűek az önkéntes pénztárak - Meglódultak a tagi befizetések ​

2016. szeptember - Együttműködési megállapodást köt a BAMOSZ és az ÖPOSZ

2016. szeptember - Együttműködési megállapodást köt a BÉT és az ÖPOSZ

2016. szeptember - Nagyobb teret kaphatnak az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségkasszák

A munkavállalók nyitottak: kedvezmények kellenek a pénztári megtakarításokhoz

2016. augusztus - Újabb látványos gyarapodás a pénztáraknál -  Tovább nőtt az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona - népszerűek az egészségkasszák is

2016. július - Együttműködési megállapodást köt a Magyar Gyógyszerészi kamara és az ÖPOSZ. Egységben az egészségért

2016. június - Munkáltatói segítség nélkül nehezen fog menni az öngondoskodás - ÖPOSZ: emelkedjen az öngondoskodás adókedvezménye! ​

2016. június - Az ÖPOSZ felmérést végez a pénztártagok körében. 32 ezer válaszadó mond véleményt.

​​2016. május - Cafeteriarendszeren kívüli önálló támogatást kér az ÖPOSZ az öngondoskodáshoz. Több százezer munkavállaló jövője a tét

2016. május - Munkáltatói támogatással vennék kezükbe a jövőt a dolgozók. Jól teljesítettek és töretlenül népszerűek a pénztárak

2016. február - Kezükbe vehetik a jövőjüket a dolgozók. Jelentős, 6 százalékos vagyongyarapodás az önkéntes pénztáraknál

2016. január - Kulcsszerepben a felelős munkáltatók. Az adócsökkentés hozhatja helyzetbe a pénztárakat.

2015. december - Egy pénztártagság, többféle szolgáltatás. Még csábítóbbak lettek az önkéntes pénztári szolgáltatások

2015. november - Tovább gömbölyödtek az önkéntes nyugdíjkasszák, kiugró eredményt értek el az egészségpénztári tagok

2015. szeptember - Együttműködési megállapodás a Magyar Nemzeti Bankkal

2015. szeptember 25. - Pénztár-konferencia 2015.

2015. szeptember -  Együtt a pénztári szektor - Népszerűek az önkéntes nyugdíjpénztárak

2015. augusztus - Komoly iramot diktálnak a pénztárak - Egyre kifizetődőbb az öngondoskodás

2015. május - Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége néven megújul a Pénztárszövetség

2015. március - Elnökségi tisztújítás és Felügyelőbizottság választása a Pénztárszövetségben

2015. február - Átlépték az 1000 milliárdos vagyont az önkéntes nyugdíjpénztárak

2015. február - Komoly az igény az öngondoskodásra - Pénztári megoldásokkal bővülhetnek a cafetériarendszerek

2014. november - Összefogás az egészségért - a magyar egészségügy kulcsszereplői közösen kérik, hogy a cafeteriarendszerben tervezett változtatások során az egészségpénztárak mentesüljenek az adóemelés alól

2014. november - Továbbra is kétszámjegyű pluszban az önkéntes kasszák - Változatlanul látványos teljesítményt nyújtanak a Stabilitás Pénztárszövetséggel együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak

2014. október - Fizetősnek tartja az egészségügyet a magyarok jelentős része - Hálapénz nélkül rosszabb ellátásra számítanak a magyarok

2014. szeptember - Lendületben a kasszák - Nagyon jó félévet zártak a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak.

2014. május - A Stabilitás sajtóközleménye - Célkeresztben az 1000 milliárdos vagyon - Hétszázalékos pluszt értek el az önkéntes pénztárak

2014. február - A Stabilitás sajtóközleménye - Látványos eredmény és rekord az önkéntes pénztáraknál - a pénztárak éve volt 2013.

2013. november - A Stabilitás sajtóközleményei - Bővülő önkéntes pénztári taglétszámra számít a Stabilitás, tíz százalék feletti bővülést produkáltak az önkéntes kasszák

2013. augusztus  - A Stabilitás sajtóközleménye - Bő tíz százalékkal nőtt az önkéntes kasszák vagyona

2013. május – A Stabilitás sajtóközleménye - Jelentős vagyongyarapodás az önkéntes pénztáraknál, látványos eredményt produkáltak az önkéntes nyugdíjpénztárak az első negyedévben

2013. március – A Stabilitás megnyitja kapuit az önsegélyező pénztárak felé, és várja azok csatlakozását is

2013. március - A Stabilitás sajtóközleménye - Eredményes évet zártak pénztárak. Jelentős vagyonnövekedés csökkenő taglétszám mellett.

2013. március - A Szövetség közgyűlése során sor kerül tisztújításra is, mely nyomán a korábbi hét fő helyett ötfős elnökség kerül a Szövetség élére. A STABILITÁS elnöke Lehoczky László.

2013. január – A Stabilitás sajtóközleménye - Csak az előtakarékosság alapozhatja meg a nyugdíjat

2012. november - Jogszabályban rögzített számítási metodika kidolgozását javasolja a Stabilitás Pénztárszövetség az egészségpénztárak vonatkozásában

2012. január – Dr. Bába Julianna az állami diszkriminációra való hivatkozással – a megváltozott jogszabályi környezet miatt – magánszemélyként, Alkotmányjogi Panasz formájában ismét beadja az Alkotmánybírósághoz a Stabilitás Pénztárszövetség korábbi beadványait.

2011. december – 2012. január 1-jei hatállyal lemond a Stabilitás Pénztárszövetség elnöki tisztségéről Dr. Bába Julianna: „Új műsorhoz új elnök kell”

2011. november – Pénztárkonferencia Budapesten.

2011. szeptember – A Stabilitás sajtóközleménye - Időben kifizették a reálhozamot a pénztárak

2011. július - Stabilitás: a visszalépő tagok 81,1 százaléka jogosult reálhozamra

2010. november - A Szövetség az Alkotmánybírósághoz fordul, indítványozza a magánnyugdíjpénztári befizetésekhez kapcsolódó törvénymódosításokról szóló 2010. évi CI. törvény, valamint az általa módosított törvények utólagos alkotmányossági vizsgálatát, az alkotmányellenesség megállapítását és a módosított törvényekbe beiktatott új rendelkezéseknek a kihirdetés napjára visszamenőleges hatállyal történő megsemmisítését.

2010. október - Sajtótájékoztató a magánnyugdíjpénztári befizetések befagyasztásáról szóló kormánytervezetek és törvények kapcsán

2010. október - A Stabilitás Pénztárszövetség és a Pénzügykutató Zrt. közös szervezésében megrendezésre került a „Van –e, kell –e magyar modell?” Nyugdíj, Egészségügy és Pénztárkonferencia 2010. elnevezésű rendezvényre. Az eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda adott helyet, melyen a szakma neves képviselői és politikusok elemezték a szektor jövőjét.

2010. szeptember - Sajtótájékoztató keretében kerül bemutatásra a Szövetség hosszú távú Egészségpénztári stratégiája

2010. július - A Stabilitás Pénztárszövetség 2010. július 1-jét követően tagjai között tudhatja a Magyarországon működő valamennyi magánnyugdíjpénztárt.

2010. május - A szolgáltatói tagozat FINIT 2 Kft. és FIRST IT Kft-vel bővül, a pénztári informatikai rendszereket fejlesztő vállalkozások a csatlakozást követően jobban belelátnak a mindennapi gyakorlati munkákba és gyorsabbak, hatékonyabbak lehetnek a fejlesztések területén.

2010. március - A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet és a Stabilitás Pénztárszövetség közös sajtóreggelit adott, melynek keretében ismertették, hogy az állami tb rendszer hozamai is mérhetőek.

2009. december - A Szövetség Egészségpénztári Tagozata kampányt folytat az cafetéria rendszer és az egészségpénztárak jövőjére vonatkozóan.

2009. november - A Stabilitás Pénztárszövetség szervezésében Budapest adott otthon az EFRP őszi közgyűlésének.

2009. október - A Stabilitás Pénztárszövetség és a Pénzügykutató Zrt. közös szervezésében megrendezésre került a „Hogyan tovább?” Nyugdíj, Egészségügy és Pénztárkonferencia elnevezésű rendezvényre. Az eseménynek a Budapest Kongresszusi Központ adott helyet, melyen a szakma neves képviselői és politikusok elemezték a szektor jövőjét.

2009. szeptember - A Stabilitás Pénztárszövetség bekapcsolódik a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Fogyasztóvédelmi Tanácsának Pénzügyi Szakkollégium elnevezésű munkacsoportjának munkásságába.

2009. június - A Szövetség tagjai egységesen intenzív lobbi tevékenységet folytatnak az önkéntes pénztárak megadóztatása kapcsán. Együttműködések a társszövetségekkel, nagy munkáltatókkal, szakszervezetekkel.

2009. május - Megjelenik a Stabilitás Pénztárszövetség 2008-as Évkönyve, melyben a pénztári vezetők, a szektor partnerei, neves közgazdászok cikkei, elemzései, tanulmányai olvashatóak.

2009. április - Az EPOSZ (Egészségpénztárak Országos Szövetsége) beolvadt a Stabilitás Pénztárszövetségbe.

2009. március - Az Európai Nyugdíjcélú Megtakarításokat-kezelő Szervezetek Szövetsége (EFRP- www.efrp.org) Budapesten tartotta éves konferenciáját. Az esemény szervezésében segítséget nyújtott a Stabilitás Pénztárszövetség.

2009. március - Ettől kezdődően a Szövetség negyedévente jelentéseket ad ki a nyugdíj- és egészségpénztári szektor teljesítményeiről.

2009. február - A munkáltatói hozzájárulás adóterheinek bevezetésére tett kormányzati javaslattal kapcsolatban a Szövetség állásfoglalást adott ki.

2009. január - A Szövetség együttműködési megállapodást írt alá a Bankszövetséggel és a Befektetési Szolgáltatók Szövetségével.

2009. január - Az előző év végén megalakult Munkacsoportok 2009-től aktívan részt vesznek a Szövetség munkájában, melyek a Befektetési Munkacsoport, Jogi, szabályozási és Adóügy Munkacsoport, Pénzügyi és Számviteli Munkacsoport, Központi Bevallás-Befizetés működtetésével foglalkozó Munkacsoport, Oktatási-, Marketing és Kommunikációs Munkacsoport, Egészségpénztári Munkacsoport, Munkáltatói pénztárak Munkacsoportja

2008. október - Éves Pénztárkonferencia Siófokon.

2008. október - A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Tovább) és a Magyar Biztosítók Szövetségének csatlakozása a Szövetséghez.

2008. szeptember - Egységes állásfoglalás eljuttatása a Pénzügyminisztériumhoz, és lobbizás a 2009-es kedvezőtlen adómódosítások ügyében.

2008. április - A Szövetség bekapcsolódik a PM és az MNB által létrehozott Nemzeti Euró Koordinációs Bizottság Pénzügyi szektor albizottságának munkásságába. A munka célpontjában azoknak az országos szinten jelentkező gyakorlati feladatoknak az áttekintése áll, amelyeket a pénznemváltás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a társadalom minden szintjén végre kell hajtani.

2007. június - Adatközlekedtetésről szóló megbeszélés a BM Duna Palotában a magánnyugdíjpénztárak és az APEH között

2007. március - Ünnepélyes aláírási ceremónia keretein belül a magánnyugdíjpénztárak és az APEH között létrejön az egységes szerződés a központosított tagdíjbeszedés és behajtás kapcsán

2007. március - Megalakul az EFRP CEEC fóruma, melynek irányítására a Stabilitás Pénztárszövetség elnökét, Nagy Csabát kérik fel.

2007. február - Közép-kelet-európai nyugdíjalapok szövetségeinek budapesti munkaértekezlete.

2007. február - A magánnyugdíjpénztárak egységes szerződés aláírásáról állapodnak meg a központosított tagdíjbeszedés és behajtás kapcsán

2006. október - Az EPOSZ Szövetség közreműködésével létrejön az első Egészségpénztári Konferencia.

2006. október - Együttműködési megállapodás aláírása az Egészségpénztárak Országos Szövetségével

2006. augusztus - Nagy Csaba elnök Szófiában tárgyal a közép-kelet-európai (CEE) országok nyugdíjszövetségeinek együttműködéséről

2006. június - Közgyűlés, pénztári tagozatok létrehozása.

2006. június - Együttműködési megállapodás aláírása a Hazai Nyugdíjpénztárak Országos Szövetségével

2006. június - Első Nyugdíjkonferencia

2006. tavasz- A tagpénztárak küldöttközgyűlései határozatot hoznak az Etikai Kódexhez való csatlakozásról

2004. január - A Stabilitás Pénztárszövetség az EFRP megfigyelő státuszú tagjává válik