Béren kívül

adóteher

2019-től

Kérjük tekerjen lejjebb

A béren kívüli juttatások körében a pénztári megoldások rugalmasságot biztosítanak a munkavállalóknak, hogy a szervezetüknél erre a célra biztosított keretösszeget saját egyedi igényeiknek megfelelően osszák be és használják fel.

Pénztári munkáltatói hozzájárulás és adomány

• A pénztári munkáltatói hozzájárulás és adomány egyaránt jövedelemként adózik, azaz

• a munkáltató 21% (2019.07.01. után 19%)

• a munkavállaló 33,5% adót fizet utána.​

A dolgozó adóját a munkáltató a juttatásból vonja le, a pénztártag egyéni számlájára a juttatás nettó értéke kerül.

A pénztártag a számára juttatott nettó pénztári juttatás után is igénybe veheti a számára járó 20%, évente akár 150 ezer forint adókedvezményt (ahogy – a megszokottak szerint - egyéni befizetései után is)

Célzott szolgáltatás

• A pénztári egészség- és nyugdíjpénztári ún. célzott szolgáltatás egyes meghatározott juttatásnak minősül és csak a munkáltató adózik utána. (Kivéve, ha önsegélyező szolgáltatásról van szó)

• A munkáltató adóterhe 40,71%

• A pénztártag nem kell, hogy adót fizessen utána (és adókedvezményre sem jogosítja)​

A juttatás nem az egyéni számlára, hanem egy elkülönült támogatási alapba/számlára kerül, innen vehető igénybe a támogató által juttatni kívánt szolgáltatás

Kövesse a béren kívüli juttatások között az öngondoskodást és pénztári megoldásokat fókuszba helyező Cafeteria Blogot

Átalakul a cafeteria. Hogyan tehetünk mégis az öngondoskodásért?

Pénztári megoldások révén a jövő nyugdíjasa, egészségét karban tartva vághat neki a nyugdíjas éveinek. Mindenki jól jár!